Hyvät vastaan pahat

Hyvyys on hyvä asia ja pahuus on paha asia!

Mitä saadaan, kun yhdistetään feministinen trans-aktivismi, sateenkaaret ja aborttikeskustelu? Onnellisia aborttitarinoita niminen Instagram-tili, missä kerrotaan muun muassa, miten abortti on feministisesti voimaannuttavaa tai miten sateenkaareva abortti lisää vähemmistöjen yhteisöllisyyttä. Kanavan julkaisun mukaan on myös aivan ok, jos yhdynnän aikana ei ole miettinyt ehkäisyä, seksitauteja tai mahdollista raskauden alkamista. On ok keskittyä vain nauttimaan ja antaa fiiliksen viedä! Olen eri mieltä: mielestäni ei ole ok harrastaa suojaamatonta seksiä lainkaan piittaamatta mahdollisista seurauksista.

Vaikka Pride edustaa kaikkia sateenkaaren värejä, elämme mielipiteiden suhteen verraten mustavalkoista aikaa. Sateenkaarevien aborttien tai muun ylilyövän feministisen kampanjoimisen oudoksuminen tai arvostelu ääneen on monen mielestä mahdollista vain ahdasmielisiltä perussuomalaisilta. Kaikki välimuodot ja tolkun harmaansävyt puuttuvat. Tavallista arkeaan elävä ihminen on valittava olla joko puolesta tai vastaan. Kaikista helpoimmalla pääseekin olemalla hiljaa.

Useimmat perussuomalaiset erottuvat muista (mielestäni edukseen) sillä, etteivät he murehdi tai välitä trans-aktivistien tai feministien voimakkaista tunnereaktioista ottaessaan julkisesti tällaisiin asioihin kantaa. Muut puolueet vaikuttavat, lähinnä vedotakseen mahdollisimman laajaan yleisöön, maksimoivan mieluummin äänisaaliinsa tukemalla feminismiä ja Prideä täysin varauksetta, ilman estoja ja ilman kritiikkiä. Tarvittaessa liian äänekkäästi kriittisesti suhtautuvat jäsenet (setämiehet) harjataan hiljaisiksi, ne eroavat itse, tulevat erotetuksi. Pääasia on, että ulkokuori näyttää hyvältä ja rivit suorilta.

Ollakseen ulkokuoreltaan mahdollisimman kiiltävä kilpailevan yleispuolueen puheenjohtajan velvollisuus onkin säännöllisin väliajoin muistuttaa oman puolueensa paremmuudesta julistamalla kauniilta kuulostavia, mutta substanssiltaan onttouttaan kolisevia ja itsestään selviä iskulauseita kuten ”ihmisarvo on jakamaton” tai ”rakkaus ja ihmisarvo kuuluvat kaikille”. Julistus on aivan yhtä tyhjä kuin haluaisi näyttää julkisuudessa hyvältä toteamalla, että hyvyys on hyvä asia ja pahuus on paha asia.

Ollaan rohkeasti ja hyväksyvästi erimielisiä ja vältetään julistamasta tyhjää jargonia!

Jaakko Leppänen
Hallituksen jäsen