YLEN KORJAUSTALKOOT

Ylen on palveltava kansaa, ei itseään!Perussuomalainen Nuoriso tyrmää Ylen kohutun päätöksen sensuroida järjestön varapuheenjohtaja Joakim Vigeliuksen mediakriittinen videokooste koskien Ylen Jälkiviisaat-ohjelmaa.

 

Lyhyellä videokoosteellaan Vigelius kiistattomasti osoitti Ylen Jälkiviisaiden puhuneen ristiin ensin ihastellessaan Elokapinan ja myöhemmin paheksuessaan Convoyn mielenosoituksia Mannerheimintiellä. Video osoitti paitsi Ylen vakiovieraiden kaksoisstandardit, myös herätti laajaa keskustelua Ylen moniäänisyyden puutteesta.

“Ylen on epä-älyllistä perustella sisältöjensä poistoa tekijänoikeuksillaan. Verorahoitteisen Ylen tekijänoikeuksien tulisi kuulua Ylen tekijöille eli veronmaksajille. Ylen tulisi palvella kansaa eikä oman organisaationsa puhtoista imagoa sille kriittisiä mediasisältöjä sensuroimalla”, toteaa PS-Nuorison 1. varapuheenjohtaja Joakim Vigelius.

Perussuomalainen Nuoriso ei pidä uskottavina Ylen perusteluita tekijänoikeuksiensa puolustamisesta. Kansalaisten jakamien sisältöjen sensurointi ei palvele sananvapauden ja sitaattioikeuden lisäksi myöskään Ylen omia lakisääteisiä tehtäviä koskien kansalaisten osallistumismahdollisuuksien tukemista ja vuorovaikutusmahdollisuuksien tarjoamista.

”Ylen olemassaolo on perusteltua ajankohtais-, kulttuuri- ja kotimaisten ohjelmien tuotantoon, mutta siihen ei tarvita nykyisen kokoista budjettia. Koska Ylen sisältö tuotetaan suomalaisten verorahoilla, on järjetöntä, että sen kautta tuotetaan nykyisin paljon tarpeetonta sisältöä”, pohtii hallituksen jäsen Eemil Myllykoski.

 

Perussuomalainen Nuoriso esittääkin, että moniosaista korjausliikettä Ylen toimintaan: