Vihreä siirtymä ajaa Suomen suoraan Venäjän syliin!

Perussuomalainen Nuoriso moittii Marinin hallitusta siitä, että se ajoi turvetuotannon alas liian nopeasti huolehtimatta huoltovarmuudesta. Turvetta tarvitaan maatalouden lisäksi myös energiantuotannossa, jossa sen avulla voidaan tuottaa lämpöä ja sähköä omavaraisesti. Turpeesta luopuminen onkin johtanut siihen, että Suomen omavaraisuus on heikentynyt, sillä energiaturvetta on korvattu venäläisellä hakkeella. Tämä kehitys on tehnyt Suomesta entistä riippuvaisemman Venäjästä.

”On täysin kestämätöntä, että Suomi ei ottanut mallia Ruotsista ja luokitellut turvetta uusiutuvaksi polttoaineeksi. Vielä käsittämättömämpää asiasta tekee se, että samalla kun kotimaista turvetuotantoa ajetaan alas, niin Venäjältä tuodaan junalla haketta poltettavaksi. Tämä on täysin järjetöntä! Onko Marinin hallituksen tavoitteena lisätä Suomen riippuvuutta Venäjästä?” toteaa 3. varapuheenjohtaja Ville Muilu.

Samaa kehitystä nähdään muualla EU:ssa, jossa maat romuttavat omavaraisen energiantuotantonsa vihreiden liikkeiden painostuksesta. Tunnetuin esimerkki tästä on Saksa, joka on luopumassa täysin ydinvoimasta ja korvaamassa sitä venäläisellä maakaasulla. Energiariippuvuus vihamielisiin valtioihin altistaa Suomen samanlaisille vaikutusyrityksille, mitä EU-maihin kohdistettiin Krimin niemimaan miehittämisen jälkeen.

Perussuomalainen Nuoriso vaatii hallitusta tehostamaan kotimaisen ydinvoiman ja uusiutuvan energian rakentamista, jotta Suomea ei voisi kiristää muun Euroopan tavoin kriittisten resurssien rajoittamisella. Lisäksi venäläisestä tuontienergiasta tulisi luopua ja tarvittaessa energiaa voitaisiin tuoda lännestä.

“Välittävätkö punavihreät ollenkaan kansallisesta turvallisuudesta? Pelaatte täysin Putinin pussiin toistamalla muiden eurooppalaisten virheet. Turpeen hallitsematonta alasajoa ei voi enää korjata, mutta meidän tulee pyrkiä aktiivisesti eroon tästä kehityksestä, jonka hallitus on aiheuttanut kiilusilmäisellä ilmastopolitiikallaan. Kaikilla sektoreilla tulisi pyrkiä siihen, että Suomi kykenee selviämään omavaraisena, jotta idän tyrannit pitäisivät kätensä irti maastamme. Energiasektorin osalta meidän tulee panostaa kotimaisen ydinvoiman ja uusiutuvan energian lisäämiseen”, vaatii hallituksen jäsen Lauri Laitinen.