Veriviinat pois Alkon hyllyiltä!

MTV uutisoi 12.4.2023 ranskalaisen yhtiön Pernord Ricardin alkavan taas toimittaa juomiaan Venäjälle. Pernord Ricardin alaisiin juomiin kuuluvat muun muassa Absolut Vodka, Jameson, Beefeater, Havana Club, Martell, Káhlua, Malibu ja Minttu. Yhtiön päätös toimia näin Venäjän hyökkäyssodasta piittaamatta osoittaa heikkoa sitoutumista läntisiin arvoihin ja solidaarisuuteen Ukrainan kanssa. Pidämme päätöstä moraalittomana.

“Alkon sivuilla lukee seuraavasti: ”Alko tarjoaa maailmanluokan palvelua, vastuullisesti”. On aika siirtyä sanoista tekoihin. Pernord Ricardin veriviinat on poistettava valikoimasta ja korvattava ukrainalaisilla tuotteilla,” vaatii Perussuomalaisen Nuorison hallituksen jäsen Nanna Väätäinen.

On aika hyödyntää Alkon monopolia. Alkon tulee ottaa kaikki Pernord Ricardin alaiset tuotteet pois valikoimastaan niin kauan, kun yritys jatkaa liiketoimintaansa hyökkäyssotaa harjoittavassa maassa. Näin voisimme osaltamme painostaa yrityksiä sitoutumaan EU-tasolla pakotepolitiikkaan. Toisaalta osoittaisimme moraalista esimerkkiä muulle Euroopalle Ukrainan tukemisessa.

“Yksityinen puoli Suomessa on jo näyttänyt esimerkkiä. Restelin toimitusjohtaja on todennut, että niin kauan, kun Pernod Ricard vie viinojaan Venäjälle, heillä ei ole mitään kiinnostusta ostaa heiltä mitään. Alkoholimonopolimme voisi tässä kohtaa tehokkaasti puuttua Pernod Ricardin tuotteiden levikkiin maassamme ja toteuttaa tehtäväänsä alkoholimarkkinoiden kaitsennassa. Meidän on nyt osoitettava niin pienin kuin isoin elein tukeamme Ukrainalle,” kommentoi Perussuomalaisen Nuorison kolmas varapuheenjohtaja Ami Kimanen.