Varsinais-Suomen Perussuomalainen Nuoriso: On aika sammuttaa Venäjän pääkonsulaatin valot!

Varsinais-Suomen Perussuomalainen Nuoriso vaatii, että Turun kaupunki elvyttää keskustelun ja edistää määrätietoisemmin Venäjän pääkonsulaatin lakkauttamista.

Pääkonsulaatin sulkeminen tulisi olemaan Venäjälle vahva viesti siitä, että maan häikäilemätön ja barbaarinen hyökkäyssota Ukrainaan ei edelleenkään saa Suomelta hyväksyntää ja nykyisen kaltaisia diplomaattisuhteita ei voida roistovaltion kanssa ylläpitää.

”Venäjän pääkonsulaatin oloa Turussa on perusteltu muun muassa sillä, että konsulaatin sulkemiseen vastattaisiin Suomen Pietarin konsulaatin sulkemisella, joka toimii silminä ja korvina Luoteis-Venäjällä. Jos tämä on konsulaatin olemassaolon tämänhetkinen tarkoitus, niin miksi Venäjän silmät ja korvat halutaan niin kiihkeästi pitää Lounais-Suomessa vain kiven heittämän päässä Pansion laivastotukikohdasta?” Kysyy hallituksen jäsen Noora Korpela.

Varsinais-Suomen Perussuomalainen Nuoriso katsoo, että kuluneen vuoden aikana konkreettisesti tukeaan ja myötätuntoaan ukrainalaisille osoittaneet turkulaiset eivät kaipaa pääkonsulaatin varjoa kaupunkinsa ylle. Siksi konsulaatin valot on vihdoinkin sammutettava.