VALTA JA VASTUU

Avoin kirje valtakunnansyyttäjälle – valta tuo mukanaan vastuun.

Perussuomalainen Nuoriso on huolestunut Päivi Räsäsen oikeudenkäynnin lopputuloksesta. Oikeuden päätöksestä käy ilmi, että ne syyt joilla Päivi Räsästä kohtaan on harjoitettu ajojahtia, eivät pidä ollenkaan paikkaansa.

Todistusaineiston tulisi oikeusvaltiossa aina perustua todellisuuteen, ei harhaisiin kuvitelmiin ja omasta päästä keksittyihin sanoihin ja lausumiin, joita syytetyn väitetään sanoneen.
“Oikeusvaltio ei voi toimia niin, että valtakunnansyyttäjä saa keksiä syytteitä ja lausumia syytetyille, jotka eivät pidä paikkaansa. Virka on äärimmäisen vastuullinen, eikä näin alkeelliset sekä alhaiset virheet voi olla mahdollisia”, pohtii 2. varapuheenjohtaja Jonni Levaniemi.

Näemme erittäin vakavana ongelmana nykytilanteen, jossa valtakunnansyyttäjä mielivaltaisesti muuntelee totuutta edistääkseen asiaansa. Syytteessä Räsäsen väitettiin sanoneen radio-ohjelmassa homoseksuaalisuutta “geneettiseksi rappeumaksi” ja että “homoseksuaalit eivät ole Jumalan luotuja kuten heteroseksuaalit.” Helsingin käräjäoikeuden mukaan näitä väitteitä ei ilmennyt ohjelmassa.

“Elämmekö Suomessa vai Venäjällä? Suomalaiseen oikeusvaltioon ei kuulu se, että oikeudenkäyntiin tuodaan itse keksittyjä todisteita osoituksena syytetyn syyllisyydestä. Venäjällä taas on ihan normaalia, että oppositiopoliitikkoja tuomitaan jopa kymmeniksi vuosiksi keksityistä rikoksista. Tällainen noitavainokulttuuri ei saa juurtua Suomeen.”, toteaa hallituksen jäsen Matias Päivä.