Uudenmaan Perussuomalainen Nuoriso: Helsingin katujen on pysyttävä turvallisina tiloina!

14.3.2023 Suomen poliisi viimein vahvisti sen, mistä perussuomalaiset olivat jo vuosikausia varoittaneet: Helsingissä on katujengejä. Tätä tosiasiaa ei enää pysty pakenemaan, vaikka eräät suomalaiset poliitikot ja jotkut poliisitkin ovat pyrkineet kiistämään ja vähättelemään Helsinkiä riivaavaa katujengiongelmaa.

Uudenmaan Perussuomalaisen nuorison näkemys katujengeihin on selvä: Helsingin katujen on pysyttävä helsinkiläisille turvallisina tiloina. Katujengien syntymistä ei ole onnistuttu estämään, mutta voimme yhä estää maamme pääkaupunkia muuttumasta Tukholman kaltaiseksi päivittäisten ammuskelujen ja kranaatti-iskujen leimaamaksi ghettokaupungiksi.

Pelkkä ongelman olemassaolon tunnustaminen ei riitä, vaan katujengien kitkemiseen tarvitaan koviakin keinoja. Tähän saakka asenne rikoksiin syyllistyviä nuoria kohtaan on ollut liian sympaattinen. Rikollisuutta pidetään ”oireiluna”, johon voidaan parhaiten puuttua käsittelemällä väkivaltarikoksilla ”oireilevia” nuoria silkkihansikkain. Totuus kuitenkin on, ettei pelkällä porkkanalla voi syöttää rikoksia tekeviä nuoria kylläisiksi. 

”Rikoksista seuraavia rangaistuksia on kovennettava. Ehdolliset vankeustuomiot eivät ole riittävä pelote, vaikka niiden onkin ajateltu toimivan varoituksena rikoksiin syyllistyneille. Nykyiset katujengiläiset eivät nimittäin tällaisista ”varoituksista” piittaa. Jengirikollisuudesta annettavat vankeustuomiot tulee aina tuomita ehdottomana”– toteaa Emil Kokkonen, Uudenmaan Perussuomalaisen Nuorison helsinkiläinen eduskuntavaaliehdokas.