Suhmuroinnin maailmanennätys

Perussuomalainen Nuoriso tyrmistynyt: Vihreiden toiminta häpäisee perustuslakivaliokunnan arvovallan ja uskottavuuden.

Perussuomalainen Nuoriso pitää pöyristyttävänä Vihreiden perustuslakivaliokunnan jäsenen Outi Alanko-Kahiluodon täysin halveksuttavaa toimintaa valiokunnassa. Valiokunta on käsitellyt tällä viikolla ulkoministeri Haaviston sotkuja Al-Hol -tapauksessa, ja nyt vihreät ovat yrittäneet kaikin keinoin suojata omaa ministeriään syytteiltä ja muuttaa valiokuntaa toverituomioistuimeksi ennennäkemättömällä tavalla.

Vihreät ovat mitä ilmeisemmin Alanko-Kahiluodon johdolla pyrkineet taivuttelemaan perustuslakivaliokunnassa hallituspuolueisiin kuuluvia valiokunnan jäseniä kannattamaan paljon pehmeämpää ilmaisutapaa kuin pohjaesityksessä. Kyseenalaisinta tässä on se, että Alanko-Kahiluoto oli lähettänyt muutosehdotukset vain osalle valiokuntajäsenistä, niille jotka edustavat hallituspuoluetta.

Otteita sähköpostista:

“Hei

alla pieniä muutosesityksiä valiokuntaneuvoksen pohjaan ministerivastuuasiassa. Muutosehdotukset ovat isoillakirjaimilla. Toivottavasti voitte tukea näitä.

Ystävällisin terveisin
XXXX”

“(83) Perustuslakivaliokunnan mielestä Haaviston menettelyn moitittavuutta VOIDAAN KUITENKIN PITÄÄ VÄHÄISENÄ (POIS: ei voida rikosoikeudellisessa arviossa pitää kokonaisuutena arvioiden vähäisenä).”
**

“Tässä on nyt kerta kaikkiaan eduskunnan otettava ryhtiliike. Suomessa ei ole minkäänlaista riippumatonta perustuslakielintä ja nyt kaiken huipuksi annetaan Vihreiden edustajan suheerata ties mitä arveluttavia temppuja perustuslakivaliokunnassa. Toiminta halventaa koko eduskunnan arvovaltaa ja saa suomalaiset perustellusti kysymään itseltään: voiko Suomessa luottaa perustuslakivaliokunnan sitoutumattomuuteen? Tätä ei tulisi ohittaa olkapäitä kohauttelemalla”, jyrähtää Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja Miko Bergbom.

Perussuomalainen Nuoriso katsoo, että näin vakavissa korruptoituneissa tapauksissa ei eduskunnan tulisi antaa yhtään siimaa ja Alanko-Kahiluodon on syytä vetää johtopäätökset ja erota perustuslakivaliokunnan jäsenyydestä. Asiaan tulee suhtautua vakavasti tässä ja nyt. Perussuomalainen Nuoriso muistuttaa, että kaverit eivät ole luotettavia laintulkitsijoita rikoksesta epäillyille. Suomen ei myöskään tulisi juuri moralisoida muita Euroopan valtioita oikeusvaltioperiaatteesta, ennen kuin oma pesä on puhdas.

“Vihreiden toiminnasta perustuslakivaliokunnassa tekee kyseenalaista juurikin se, että he lähestyivät pelkästään hallituspuolueiden valiokuntajäseniä jättäen opposition edustajat ulkopuolelle. Näin ollen voidaan katsoa, että vihreiden tavoitteena oli nimenomaisesti pyrkiä suojaamaan Haaviston imagoa ja mainetta, sekä mahdollista rikostutkintaa. Tällaiselle toiminnalle ei Suomessa tulisi antaa yhtään mahdollisuutta”, toteaa järjestön 1.varapuheenjohtaja Laura Jokela.