Pois poseeraminen

Perussuomalainen Nuoriso vaatii: Nuorten asialla poseeraaminen saa riittää – yksikin itsemurha on merkki hyvinvointivaltion epäonnistumisesta.

Perussuomalainen Nuoriso vaatii, että poliittiset päättäjät alkavat suhtautua vakavasti nuorten hyvinvointiin. Vuosikymmeniä ovat poliitikot ja nuorisojärjestöt näytelleet välittävänsä nuorten mielenterveydestä ja hyvinvoinnista. Nuorten eteen ei ole tehty läheskään niin paljon, mitä palopuheet antavat ymmärtää.

“Uutisista on saanut lukea järkyttäviä tarinoita siitä, mihin kiusaaminen voi johtaa. Näin aikuisiällä sitä ymmärtää, minkälainen vaikutus kiusaamisella nuoreen on. Aikuisten tehtävä on kantaa vastuuta ja huolehtia siitä, että tässä maassa jokainen nuori saa matalalla kynnyksellä apua ongelmiinsa ja myös siitä, että kiusaamiselle tulee nollatoleranssi. Suu vaahdossa moraaliposeeraamisen aika on nyt ohi.”, toteaa nuorisojärjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

Perussuomalainen Nuoriso esittää tilanteen korjaamiseksi seuraavia toimia:

Terapiatakuu voimaan kiireellisenä

Lisäresursseja etsivään nuorisotyöhön

Etelä-Karjala -malli käyttöön maanlaajuisesti koulukiusaamisen ehkäisemiseksi

Lisää terapeutteja ja psykiatreja hoitotakuun toteuttamiseksi.

Psykoterapiakoulutuksen kustannusten tulee olla kohtuullisia tai sen tulee olla maksuton.

”Passiivisuudesta tulee luopua. Nuoret jonottavat viikkoja, jopa kuukausia keskusteluapua, eikä koulukiusaamista pyritä hillitsemään – lasten väkivaltaan ei voida reagoida olankohtautuksella tai sulkea silmiä. Yhteiskunnan tulee ottaa nuorten huolet vakavasti vastaan ja tarjota heille apua, sillä he tarvitsevat apua nyt. Nuorten hyvinvointiin tulee satsata nyt eikä silloin, kun on liian myöhäistä”, sanoo hallituksen jäsen Lauri Laitinen.