PAKKORUOTSI

 

Hyvää ruotsalaisuuden päivää!

 
Merkkipäivän kunniaksi Perussuomalainen Nuoriso on käynnistänyt uuden kansalaisaloitteen pakkoruotsin poistamiseksi. Keräys aloitetaan ruotsalaisuuden ja ruotsin kielen päivänä 6. marraskuuta.
 
Kansalaisaloitteessaan Perussuomalainen Nuoriso esittää, että pakkoruotsista luovutaan kaikilla koulutusasteilla ja sen opiskelu muutetaan vapaaehtoiseksi. Myöskään virkatehtäviin vaadittavaa ruotsin osaamista ei enää edellytettäisi kaikissa julkisissa viroissa.
 
”Kyselytutkimusten perusteella suomalaisten enemmistö vastustaa pakkoruotsia. Yhden asian puolueena RKP on saanut enemmistön tahdon vastaisesti säilytettyä pakkoruotsin. Suomessa pakotetaan kurkusta alas kieltä, joka ei tosiasiassa hyödytä enemmistöä”, toteaa PS-Nuorison puheenjohtaja Miko Bergbom. 
PS-Nuoriso katsoo, että Suomessa asuvien noin 300 000 ruotsia äidinkielenään puhuvien palvelut on turvattava, mutta niiden turvaamiseksi ei ole tarpeellista eikä tarkoituksenmukaista pakottaen opettaa ruotsin kieltä koko suomenkieliselle väestölle.
”Pakkoruotsi on sekä kallis että tehoton järjestely. Sadoista opetustunneista huolimatta vain murto-osa saavuttaa siinä edes kohtalaisen peruskielitaidon. Miksemme antaisi opiskelijoiden itse vapaasti valita kieliopintojaan?”, kysyy PS-Nuorison varapuheenjohtaja Joakim Vigelius.