Navalnyi vapaaksi!

Perussuomalainen Nuoriso vaatii Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin välitöntä vapautusta sekä Nord Stream 2 -hankkeesta luopumista Venäjän vaikutusvallan vähentämiseksi.

Perussuomalainen Nuoriso katsoo, että Navalnyin pidätys eilisen paluulennon jälkeen Venäjällä ja tämänpäiväinen moskovalaisessa poliisilaitoksessa järjestetty pikaoikeudenkäynti ovat jatkumoa Venäjän yrityksille vaientaa oppositiota. Navalnyi palasi Venäjälle toivuttuaan Saksassa kuukausia elokuisen murhayrityksen jälkeen. Demokratia ei voi aidosti toimia, jos oppositiolla ei ole oikeutta kritisoida hallintoa ilman rangaistuksen uhkaa. Poliittinen sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan ydintä.

”Venäjän demokratian tila on huolestuttava, mutta erityisen huolestuttavaa on Euroopassa nähtävä hiljaisuus Venäjän toimintaa kohtaan – Venäjä pyrkii vaimentamaan kansallismielisiä aatetovereitamme idässä hallituksen kritisoinnista eikä kantaa ole ottaneet kuin muutama EU-jäsenmaa, nekin Venäjän rajanaapureita. Odotankin innolla, miten esimerkiksi meidän suomalaiset meppimme demareista (Eero Heinäluoma ja Miapetra Kumpula-Natri) ja kepusta (Mauri Pekkarinen) reagoivat tilanteeseen. Haaviston toiminta tapauksessa on myös pöyristyttävää. Demokratian vaalimisessa ei voida odotella ”isompien” reagointia, vaan kannanotto tulee tehdä ensitilassa.”, jyrähtää järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

Perussuomalainen Nuoriso vaatii Venäjään kohdistuvien talouspakotteiden lisäksi Nord Stream 2 -hankkeen kuoppaamista. Nord Stream 2 -hanke on laajennus Itämeren kautta Venäjältä Saksaan kulkevalle maakaasuputkelle. Venäläisen maakaasun tuonnin lisääminen kasvattaa EU-maiden energiariippuvuutta Venäjästä, antaen sille geopoliittista valtaa eurooppalaisessa politiikassa. Suomen huoltovarmuuden kannalta on tärkeää, ettei Suomesta tule Venäjästä riippuvainen. Vaihtoehtona Nord Stream -hankkeille on nesteytetyn maakaasun (LNG) tuonti meriteitse LNG-terminaaleihin Suomessa.

”Suomen tulee puolustaa sananvapautta silläkin uhalla, että Venäjä ei katso sitä hyvällä. Emme me voi katsoa vierestä kun Venäjä pistää opposition vankilaan vääristä mielipiteistä. Meidän ei myöskään tule olla riippuvaisia Venäjällä tuotetusta energiasta. Omavaraisuus on tae sille, että meitä ei voi jatkossakaan uhkailla ja taivutella tekemään niin kuin Venäjä haluaa”, toteaa järjestön 3. varapuheenjohtaja Ville Muilu.