#lukemattomuushaaste

Vakavan tietomurron tekijät kiristävät nyt uhreja – Perussuomalainen Nuoriso mukana #lukemattomuushaaste -kampanjassa

Perussuomalainen Nuoriso on järkyttynyt Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistuneista tietomurroista. Tietomurron kohteeksi on valikoitu kaikista haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä, joita kiristetään maksamaan lunnaita, jotta heidän tietojaan ei vuodettaisi. Järjestö osoittaa tukensa kaikille tietomurron uhreiksi joutuneille. Viranomaisohjeiden mukaan tietomurron uhreiksi joutuneiden ei tule maksaa kiristäjälle, vaan ottaa näyttökuvat todisteeksi ja tehdä rikosilmoitus poliisille.

”On anteeksiantamatonta, että joku kehtaa kiristää ihmisiä heidän potilastiedoillaan. Aidosti ihmettelen, millainen hirviö pitää olla, että oma moraalikompassi antaa periksi tuon kaltaiselle tempulle. Toivon, että kukaan ei menisi lukemaan kenenkään ihmisen tietoja, vaan ilmoittaisi viranomaisille, jos vuodettuja tietoja tulee vastaan”, toteaa järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

Perussuomalainen Nuoriso on mukana yksityishenkilön aloittamassa #lukemattomuushaaste -kampanjassa. Kampanjaan sitoutuneet vannovat jättävänsä lukematta Vastaamo-tietomurroista peräisin olevia tietoja. Järjestö kannustaa kaikkia lukijoita liittymään kampanjaan, jotta tietomurron uhrien tilanne helpottuisi.

“Vähintä, mitä yksittäinen ihminen voi tehdä tietovuodon uhrien hyväksi on olla lukematta tai etsimättä vuodettuja tietoja. Kannustamme kaikkia tekemään näin. Ei anneta kiristäjille yhtään siimaa,” vetoaa hallituksen jäsen Minna Partanen.