LOPPU TUKIPAKETEILLE

Suomalaisten harteille ei kuulu muiden EU-jäsenmaiden ongelmat – ei senttiäkään uusiin tukipaketteihin!

Perussuomalainen Nuoriso vastustaa jyrkästi EU-komission ehdotusta EU:n yhteisestä “sosiaalirahastosta”, joka kuuluu EU:n ilmastopakettiin. Katsomme, että uusi tukipaketti on jatkumoa elpymispaketin aloittamalle velkaunionille, jossa menestyviä jäsenmailta sosialisoidaan miljardeja muiden jäsenmaiden lahjomiseksi. Kuten aiempien suurien tukipakettien kanssa, Suomi on jälleen maksajan roolissa. Vaikka 72 miljardin paketti vaikuttaa mitättömältä elpymispakettiin (750 miljardia) nähden, on se edelleen epäoikeudenmukainen Suomelle ja suomalaisille veronmaksajille niin kuin aiemmat tukipaketit.

”On täysin kestämätöntä, että Euroopan unionin ratkaisu jokaiseen ongelmaan on uusi tukipaketti. Tukipaketit myydään suomalaisille siten, että niiden kerrotaan olevan kertaluontoisia, vaikka seuraava tukipaketti käytännössä jo häämöttää kulman takana. Miten paljon suomalainen veronmaksaja joutuu maksamaan ennen kuin tukipaketeille sanotaan ei? Suomen tulisi kerrankin ajatella kansalaistensa etua ja kieltäytyä maksumiehen roolista”, pohtii 3. varapuheenjohtaja Ville Muilu.

Koronapandemian nimissä ajetun elpymispaketin varjolla suomalaiset maksoivat nettona 7 miljardia etelään, jotta mm. Espanja saisi nelipäiväiset työviikot ja Unkari luopuisi tuloverosta alle 25-vuotiaiden osalta. Nyt esitetyllä sosiaalirahastolla halutaan palkita niitä jäsenmaita, jotka eivät ole juuri tehneet ilmastotoimia. Suurin hyötyjä on Puola 17,6%:n osuudella, joka vastaa 12,7 miljardia euroa paketista. Perussuomalainen Nuoriso ihmettelee EU-komission harjoittamaa aluepolitiikkaa, jossa EU:n äänekkäimpiä vastustajia palkitaan miljardeilla euroilla. Vuosi sitten EU:ssa oltiin hyvin huolestuneita Unkarin ja Puolan oikeusvaltiokehityksestä ja EU:n yhteisten arvojen noudattamisesta, mutta jälleen nämä maat hyötyvät suuresti tukipaketista.

“EU:n aluepolitiikka näyttää perustuvan siihen, että euroskeptisiä jäsenmaita pidetään unionissa lahjuksilla, jotka kuittaa EU-myönteiset jäsenmaat. Mitä äänekkäämmin vastustaa EU:ta, sitä enemmän EU palkitsee tulevissa tuissa. Katsokaa vaikka mitä hyvityksiä nuuka nelikko sai elpymispaketin kritisoinnista – puhumattakaan Unkarista ja Puolasta! Suomen paikka ei selvästikään ole kerhossa, jossa ahneimmat ja räikeimmät saavat kaiken. Mitä me saamme irti EU-jäsenyydestämme, jos toimimme jatkuvasti Etelä-Euroopan maksumiehinä? Ei se ole meidän ongelmamme, että muut eivät osaa hoitaa maatansa. On korkea aika sille, että Suomi alkaisi vihdoin puolustamaan etujaan EU:ssa”, toteaa hallituksen jäsen Lauri Laitinen.