KOULURUOKA EI KUULU ROSKIIN

Perussuomalainen Nuoriso ei jaa Vihreiden Nuorten näkemystä vegaanista Suomesta. Katsomme tavoitteen lisäävän ruokahävikkiä kouluissa ja kasarmeilla, mikä tuskin on heidän tavoitteena.

PS-Nuoriso katsoo, että ideologinen vegaanisen yhteiskunnan pakottaminen ei palvele Suomea, vaan lähinnä pientä vähemmistöä, joka on ottanut elämäntehtäväkseen suomalaisen ruuantuotannon vihaamisen sekä erkaantumisen todellisuudesta.

 

“Pakollinen kasviruoka, jota halutaan työntää lasten kurkusta alas kouluissa on yksinkertaisesti typerä idea. Ruokahävikin lisääminen ei luulisi olevan kenenkään ilmastoa tai ympäristöä ajattelevan poliitikon etu. Monelle nuorelle kouluruoka on valitettavasti päivän ainoa ateria, eikä todellakaan ole nuoren etu, jos sekin jää syömättä.”, toteaa järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

 

Järjestö huomauttaa Suomen Kuvalehden uutisoinnista vuodelta 2019, jossa yli 60% nuorista ei tule syömään kouluruokaa pakollisena kasvisruokapäivänä. Luku on huolestuttava ja sen luulisi herättelevän jokaista poliitikkoa. Ruokahävikkiä pitäisi vähentää kaikin keinoin. Valittu ideologinen strategia kasvisruuan puolesta ei selvästi toimi.

 

”Ilmastoystävällinen ruoka lakkaa olemasta ilmastoystävällistä, jos siitä suurin osa päätyy jätteeksi. Ruuan tulisi olla lähtökohtaisesti terveellistä, monipuolista ja hyvän makuista. Jos esimerkiksi kouluruokaan on aivan pakko sisällyttää jotain ideologiaa, painottaisin sen suhteen kotimaisuutta.”, toteaa hallituksen jäsen Jaakko Leppänen.