KETKÄ JOHTAVAT PS-NUORISOA 2022?

Perussuomalaisen Nuorison syyskokous järjestetään tulevana viikonloppuna Hämeenlinnassa.

Yhdistyksen kokouksessa valitaan uusi hallitus vuodelle 2022. Tässä artikkelissa esitellään tähän mennessä ilmoittautuneet ehdokkaat, jotka ovat antaneet luvan julkaista ehdokkuutensa. Artikkelia täydennetään tarvittaessa.

Kokouksessa jokaisella jäsenellä on äänioikeus – tule käyttämään valtaasi!

Esittelyt järjestyksessä seuraavasti: puheenjohtaja, varapuheenjohtajat (1-3), pääsihteeri, hallituksen jäsenet, hallituksen varajäsenet.

 

Ehdolla puheenjohtajaksi

Miko Bergbom

Meillä on ympäri Suomea valtava kannatus nuorissa ikäryhmissä, mutta merkittävä haaste siinä, että saisimme nämä nuoret mukaan toimintaan. Siihen tulee panostaa entisestään! PS-Nuoriso on käytännössä ainoa vaihtoehto muille nuorisojärjestöille ja tätä vaihtoehtoa on syytä tehdä entistä enemmän selväksi jokaisessa Suomen kunnassa. Olen 25-vuotias nuori miehen alku ja pyydän teiltä luottamusta jatkaa tehtävässä myös seuraavana vuonna.

Ehdolla 1. varapuheenjohtajaksi

Joakim Vigelius

Olen Joakim Vigelius, 24-vuotias tamperelainen kaupunginvaltuutettu ja yliopisto-opiskelija. Olen toiminut runsaan vuoden ajan järjestömme 2. varapuheenjohtajana. Uuden järjestön käyntiinpotkaisu yhdessä muun hallituksen kanssa on ollut antoisaa ja opettavaista, vaikkakin myös aikaavievää. Haen jatkoa hallituksessa 1. varapuheenjohtajan roolissa jatkaakseni tärkeää yhteistä työtämme perussuomalaisen nuorisoliikkeen rakentamiseksi ja kehittämiseksi.

Ehdolla 2. varapuheenjohtajaksi

Ville Muilu

”Olen Ville Muilu, 28-vuotias Ilmajokinen perussuomalainen. Lähdin puolueen ja sen silloisen nuorisojärjestön toimintaan mukaan vuonna 2015. Tällä hetkellä olen PS Nuorison kolmas varapuheenjohtaja ja Ilmajoen Perussuomalaisten puheenjohtaja. Politiikaltani kuvailisin itseäni klassiseksi liberaaliksi. Haen ensi vuoden hallitukseen, koska työ on vielä kesken ja haluaisin olla saattamassa sen loppuun. Etenkin työtä ohjelmatyöryhmien parissa riittää myös seuraavalle hallitukselle. Tulevakin hallitus tarvitsee vähintään yhden eteläpohjalaisen häjyn. ;)”


Ehdolla 3. varapuheenjohtajaksi

Jonni Levaniemi

”Hämeenlinnalainen 26-vuotias, istuva hallituksen jäsen sekä pitkäaikainen Hämeen piiripuheenjohtaja (2015-). Meillä on järjestössä 4 puheenjohtajaa, näkisin että yhden on hyvä profiloitua vahvemmin järjestön sisällä ja nimenomaan ottaa vastuuta piireistä sekä sisäisestä toiminnasta. Olen kuluvalla kaudella ollut piiri- sekä sääntötyöryhmän vetäjänä, perustat on nyt luotu mutta käytännön työtä on valtavasti. Minulla on vuosien kokemus ja uskon pystyväni auttamaan tällä saralla parhaiten järjestöä.”

 

Ehdolla 3. varapuheenjohtajaksi

Lauri Laitinen

”Olen 17-vuotias nuori Lappeenrannasta. Politiikkaa olen seurannut yläkoulusta asti ja päädyin itse mutkien kautta politiikkaan. Pyrin jatkamaan ammattimaisen viestinnän rakentamista ja edustamaan liikettämme julkisessa keskustelussa. Pidän ensisijaisena menestymistä tulevissa aluevaaleissa, jossa konsensuspuolueet pyrkivät haalimaan piilopuoluetukea sote- ja pelastuspalvelujen hinnalla. Siksi haluan laittaa itseni likoon, vaikka aktiivista toimintaani rajoittaisi myöhemmin kesällä alkava intti.”

 

 

Ehdolla pääsihteeriksi

Laura Jokela

”Olen Laura Jokela, toimin PS-Nuorison pääsihteerinä ja haen jatkokautta tehtävään. Kuluneen vuoden aikana järjestö on saanut paljon aikaan, mutta toiminnan perustukset kaipaavat vielä lisärakentamista. Piiritoimijoille haluan järjestää koulutusta, jotta myös uudet jäsenet saadaan mukaan vaikuttamistyöhön ympäri Suomea.”

 

Ehdolla hallituksen jäseneksi

Lauri Määttä

”Moi! Olen Lauri Määttä, 18 vuotias turkulainen ja olen ollut mukana perussuomalaisten nuorisojärjestötoiminnassa noin kolmen vuoden ajan. Tämän kolmen vuoden aikana olen toiminut erilaisissa tehtävissä Varsinais-Suomen piirissä kuin myös kattojärjestössä ja koen olevani nyt valmis hakemaan PS-Nuorison hallitukseen. Tärkeimpiä tavoitteitani hallituksessa on piiriyhdistysten ja kansainvälisen yhteistyön kehittäminen sekä hyvän aluevaalikampanjan luominen.”

 

Ehdolla hallituksen jäseneksi

Noora Korpela

”Olen 25-vuotias äiti sekä sote-ammattilainen. Puolueessa olen ollut aktiivisesti mukana yli kaksi vuotta. Tämän vuoden olen toiminut Varsinais-Suomen nuorisopiirin puheenjohtajana sekä paikallisyhdistykseni varajäsenenä. Hallitukseen haen koska järjestö tarvitsee aktiivisia ja toimeetarttuvia tekijöitä, jotka ovat valmiita tekemään töitä yhteisen hyvän eteen. Jos tulen valituksi aion ensi vuonna erityisesti kiinnittää huomioita piirien toiminnan kehittämiseen ja jäsenmäärien kasvattamiseen. Vaikka olemme saaneet paljon aikaan on työ vielä kesken.”

 

Ehdolla hallituksen jäseneksi

Jaakko Leppänen

”Olen kotoisin Lahdesta, mutta nykyisin olen juurilleni Pohjois-Karjalaan asettunut paluumuuttaja. Ammatiltani olen hallinnon sihteeri sotella. Toimin tällä hetkellä Joensuun kaupunginvaltuustossa valtuutettuna sekä osallisuus- ja vetovoimalautakunnan jäsenenä.
Olen myös aktiivinen paikallispolitiikassa. Kirjoitan usein mielipidekirjoituksiani lehteen ja tulen olemaan mukana puolueen paikallisyhdistyksen kuin piirinkin toiminnassa varsinaisena jäsenenä vuonna 2022. Lähdin aktiivisesti mukaan politiikkaan kevään 2021 kuntavaalien alla ja olen mielestäni saanut lyhyessä ajassa paljon aikaan. Tahdon jatkaa samaa linjaa vastaisuudessakin.”

 

Ehdolla hallituksen jäseneksi

Matias Päivä

”18-vuotias toisen vuoden opiskelija Tiirismaan lukiossa Lahdesta. Toimin aktiivisesti erilaisissa yhdistyksissä ja luottamustoimissa, kuten nuorisovaltuustossa. Olen osallistunut useisiin tapahtumiin ja koulutuksiin, joiden pohjalta päätöksenteko kansallismielisellä hengellä on oma poliittinen kotini. Kokemusta ja näkökulmaa olen kerryttänyt luottamustoimissa niin paikallisella, kuin valtakunnallisellakin tasolla. Aikatauluni ovat joustavat ja hoidan minulle suodut työt niihin paneutuen.”

 

Ehdolla hallituksen jäseneksi

Ami Kimanen

”Olen perussuomalaisena luottamustehtävässä Joensuun kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa. Olen myös varajäsen paikallisyhdistyksessä vuodesta 2022 alkaen ja olen myös aluevaaleissa ehdolla. Haen hallitukseen, koska pidän nuorisojärjestöstä ja olen muutenkin melko aktiivinen tapahtumissa. Auttaisin mielelläni mm. tapahtumien/toiminnan järjestämisessä ja ideoinnissa. Osaan myös käyttää kuvanmuokkausohjelmia ja jonkin verran graafista silmääkin löytyy.”

 

Ehdolla hallituksen varajäseneksi

Sanna Ovaskainen

”Olen 22 – vuotias Hämeenlinnasta, Iittalasta. Olen ollut mukana Perussuomalaisissa suunnilleen vuoden. Kuulun Hämeenlinnan paikallisyhdistykseen ja Hämeen Ps-Nuorisoon, jossa olen myös hallituksen 1. varajäsen. Olen kiinnostunut olemaan enemmän mukana toiminnassa. Harkitsin pitkään varajäsenyyteen hakemista, mutta päädyin kuitenkin innostuksen ja kiinnostuksenkin vuoksi hakemaan.”

Ehdolla hallituksen varajäseneksi

Severi Jatuli

”Olen Severi Jatuli, 27-vuotias mies Tampereelta. Harrastelen paljon mediajuttuja. (tehnyt mm. haastatteluja, videoita, nettiradiota, podcasteja, erilaisia videoita, musiikkia jne) Myös jonkin verran olen ollut mukana pyörittämässä epävirallisia yhteisöjä ja toiminut monilla nettipalstoilla moderaattorina.
Lähinnä monet vastaa yhdistystoimintaa muuten paitsi byrokraattinen puoli on pois. Käytännössä näissä olen esim hoitanut jäsenrekryjä, aktiviteetteja jäsenille, järkkäillyt tapahtumia jonkin verran livenä mutta enimmäkseen etänä. jne… Haen hallituksen varajäseneksi lähinnä tarjotakseni itseäni hyväksi vaihtoehdoksi. Olen ihminen, jolla on tylsä elämä joten aikaa asioille löytyy. Näen vahvuuteni yhdistykselle lähinnä somepuolen edistämisessä, tapahtumien järkkäämisessä ja yleisesti vahvana aktiivina.”

 

Ehdolla hallituksen varajäseneksi

Ilmari Virman

”Terve! Olen Ilmari Virman ja haen Perussuomalaisen Nuorison hallituksen varajäseneksi. Asun Vantaalla ja opiskelen ensimmäistä vuotta lukiossa. Kiinnostuin politiikasta vuoden 2019 eduskuntavaalien alla, ja liityin PS-Nuorisoon vuoden 2021 alussa. Pidän itseäni konservatiivisena kansallisliberaalina. Haen hallituksen varajäseneksi, koska haluan olla aktiivisesti mukana kehittämässä järjestöämme.”

 

Ehdolla hallituksen varajäseneksi

Vilma Nyman

”Olen Vilma Nyman, 21-vuotias sosiaalialan korkeakouluopiskelija. Sydämeni sykkii erityisesti varhaiskasvatukselle sekä perhetyölle. Se onkin yksi suurimmista syistä, mikä minut sai kiinnostumaan politiikasta: voin olla itse vaikuttamassa siihen, millaiset mahdollisuudet kentällä on näitä työtehtäviä toteuttaa. Varajäseneksi haen, sillä jostain pitää aloittaa ja poliittinen penkkiurheilu -pelkän seurailijan rooli- sai riittää.”

 

Ehdolla hallituksen varajäseneksi

Samuel Rapinoja de Carvalho

”Olen Samuel Rapinoja de Carvalho. Haen hallituksen varajäseneksi, sillä uskon hallituksen nykyisen kokoonpanon edustavan Perussuomalaisen Nuorison liberaalia siipeä, ja haluaisin tuoda esille nuorisojärjestössä myös kristilliskonservatiivista näkökulmaa. En tullut tekemään suurta oppositiota, vaan antamaan uusia näkökulmia ja vivahde-eroja hallitukseen.”