Kenestä puheenjohtaja? – Ossi Tiihonen

Puheenjohtajaehdokas Ossi Tiihonen

Perussuomalainen Nuoriso on lähettänyt puolueen puheenjohtajaehdokkaille mielipidekyselyn, jossa tiedustellaan perussuomalaisille nuorille tärkeitä kysymyksiä. Tällä kertaa vuorossa on 54-vuotias lohjalainen kaupunginvaltuutettu Ossi Tiihonen

 

Löydät lisätietoa hänestä täältä: https://www.perussuomalaiset.fi/ossi-tiihonen/

 

 1. Mikä motivoi sinua hakemaan puolueen puheenjohtajaksi?

Velvollisuus ja huoli Suomen tulevaisuudesta.

 

 1. Mitä arvoja perussuomalaisuus mielestäsi edustaa?

Suomalaisuus, suoruus ja rehellisyys.

 

 1. Mitä mieltä olette puolueen kehityksestä?

Ollut hyvä, lukuun ottamatta viimeistä noin 1,5 vuotta, jolloin on koronassa lähdetty uskomaan globalistien valhe tappajaviruksesta ja sen seurauksena tuettu hallituksen tyrannimaisia sulkuja ja perusoikeuksien rajoituksia.

 

 1. Miten kehittäisitte perussuomalaisia?

Tiihosen linjalla palataan todellisuuteen päätöksenteossa ja terävöitetään oppositiopolitiikkaa.

 

 1. Miten edistäisit nuorten (PS-Nuorison jäsenten) vaikutusmahdollisuuksia puolueessa?

Nähdäkseni nuorten vaikutusmahdollisuudet puolueessa ovat hyvät. Tämä kyselykin edustaa sitä.

 

 1. Miten lisäisitte nuorten kiinnostusta politiikasta ja äänestämisestä?

Asioista pitää puhua suoraan ja ymmärrettävästi, eikä koukeroisella poliitikkokielellä, jossa ollaan monisanaisia, mutta asia puuttuu. Tai ollaan epämääräisiä kun ei haluta kantaa johonkin asiaan paljastaa.

 1. Miten puuttuisit ns. pakkoruotsiin?

Pyrin poistamaan sen. Ruotsin oppimisesta voi tehdä kivaa, jolloin sen ei tarvitse olla pakollista. Kielten opetuksessa pitäisi hyödyntää esim. keskustelua kärsivällisten tekoälyopettajien kanssa.

 

 1. Mitä mieltä olet koronapassista?

Koronapassi on lääketieteellistä syrjintää ja Suomen perustuslain, kansainvälisten sopimusten (esim. ns. Oviedon sopimus), Euroopan neuvoston tammikuussa 2021 tekemän päätöksen ja lääkärien Nürnbergin säännöstön vastainen. Koronapassia ei missään tapauksessa saa käyttää.

 

 1. Kannatatteko Nato-jäsenyyttä?

En.

 

 1. Pitäisikö asevelvollisuus laajentaa koskemaan myös naisiakin?

Ei. Vapaaehtoisuus riittää. Toki voisi harkita jonkinlaista maanpuolustuskurssia.

 

 1. Tulisiko vakaviin rikoksiin syyllistyneet kaksoiskansalaiset karkottaa maasta, vaikka he olisivat syntyneet ja eläneet Suomessa?

Kyllä.

 

 1. Millä konkreettisilla keinoilla parantaisit Suomen taloutta ja kilpailukykyä?

Taloutta on hoidettu niin surkeasti, että sen korjaaminen on helppoa, jos poliittista tahtoa riittää. Korjaus voidaan tehdä eläkeuudistuksella (blogissani on aiheesta kuusi kirjoitusta), alentamalla arvonlisäveroa ja muitakin veroja, sekä leikkaamalla maahanmuuton kustannuksia ja lopettamalla Yle.

 1. Puolueen nettisivujen mukaan perussuomalaiset ovat mm. kristillissosiaalinen puolue. Miten kristillinen arvopohja näkyisi politiikassanne?

Kristillisyys on uhattuna Suomessa, erityisesti valtakunnansyyttäjä Toiviaisen johdosta. Tukemalla selkeästi esimerkiksi KD:n Päivi Räsäsen uskonnonvapautta, jota olen jo tehnytkin.

 

 1. Pitäisikö koko Suomi pitää asuttuna? Jos kyllä, miten?

Kyllä. Laskemalla maaseudulla asumisen kustannuksia, esimerkiksi laskemalla polttoaineiden verotusta ja mahdollistamalla maaseudun monipuoliset elinkeinot mm. metsätaloudessa. Jälkimmäinen hoituu viime kädessä eroamalla EU:sta.

 

 1. Miten ratkaisisitte Suomen huoltosuhteeseen liittyvät ongelmat?

Kannustamalla lasten tekemiseen ja nostamalla perhearvot takaisin kunniaan. Lopettamalla miesten syrjinnän ja koululaitoksen vihreän aivopesun, jossa lapsia pidetaan taakkana.