Kaakkois-Suomen Perussuomalainen Nuoriso: Lisää kotimaista ydinvoimaa!

Ydinvoiman rooli tulee lisääntymään lähitulevaisuudessa, sillä päästötavoitteiden saavuttaminen vaatii suuren mittakaavan päästötöntä sähköntuotantoa ja ydinvoimalla pystytään samanaikaiseksi edistämään Suomen energiaomavaraisuutta ja tekemään Suomesta ympäristöystävällisemmän maan. Kaakon PS-Nuoriso vetoaakin hallitusneuvottelijoihin, jotta tulevan hallituksen energia- ja ympäristöpolitiikka pohjautuisi energiaomavaraisuuden tavoitteluun ensisijaisesti ydinvoimalla.

“Isänmaan energiaomavaraisuuden kannalta ydinvoima on merkittävässä asemassa ja sen osuutta on lisättävä energiantuotannossa. On lisäksi itsestäänselvää, että kotimaamme luonnonvarojen on hyödytettävä omaa kansaamme”, toteaa piirin puheenjohtaja Ville Heinikainen.

Suomen energiaomavaraisuutta edistää myös kotimainen ydinpolttoaine, jota saataisiin louhittua esimerkiksi Kymenlaaksossa, jossa on Euroopan suurimpia uraanivarantoja. Uudet uraanikaivokset tekisivät kaakosta elinvoimaisemman ja loisi uusia työpaikkoja kuihtuneen paperiteollisuuden rinnalle.

“Ydinvoimaan panostaminen toisi uutta energiaa kaakkoon — kirjaimellisesti. Kotiseutumme kuihtuu pois vuosi vuodelta, kun teollisuuden työpaikkoja häviää eikä uusia synny tilalle. Koko Suomi voittaa, jos saamme uusia työpaikkoja ja maastamme saadaan entistä omavaraisempi”, kertoo piirin varapuheenjohtaja Lauri Laitinen.