Joulurauha suomalaisille!

Perussuomalainen Nuoriso vaatii järeämpiä toimia nousevan sähkön hinnan hillitsemiseksi. Lupauksistaan huolimatta sähkölaskut eivät ole helpottuneet vaan sen sijaan hinnannousu on kiihtynyt kovien pakkasten ja heikon tuulituotannon myötä.

”Ei ole hallituksen syy, että Olkiluoto 3 ei toimi. On kuitenkin hallituksen syy, että riittäviä tukitoimia ei suomalaisille ole tehty. Energiakriisi on poikkeuksellisen vakava ja se ajaa monen suomalaisen katastrofin partaalle. Eduskunnan ja sen hallituksen tärkein tehtävä on kaikissa oloissa turvata suomalaisten arki. Nyt on Lintilän, Saarikon ja Marinin johdettava edestä selittelyn sijaan”, toteaa järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

Perussuomalainen Nuoriso kehottaa hallitusta tarttumaan kansanedustaja Vilhelm Junnilan esitykseen hintakaton säätämiseksi kuluttajille energiakriisin keskellä. Kun markkinat ovat rikki, on peli vihellettävä poikki ja turvattava suomalaisten toimeentulo ja arjen sujuvuus.

Alla ote Suomen Uutisten jutusta Vilhelm Junnilan lakialoitteesta:

“Soveltuva hintataso voi verrokkimaiden ja todellisten tuotantokustannusten perusteella olla jopa 40 prosenttia markkinahintaa alhaisempi. Myös Virossa kotitalouksilla on mahdollisuus saada valtion sopimalla hinnalla edullisempaa sähköä. Universaalteenusen hinta on 19,72 senttiä kilowattituntia kohden, Junnila perustelee aloitteessaan.

Puolan mallissa sähkön hinnan yläraja jäädytetään ensimmäisen 2000 kWh osalta ja 2600 kWh kulutustasoa sovelletaan, mikäli perheessä on kolme tai useampi lapsi tai vammaisia henkilöitä. Jälkimmäistä sovelletaan myös alkutuotantoa harjoittaviin perheisiin.”