Jengiväkivallalle piste

Irti Ruotsin kierteestä – jengiväkivallalle piste

Perussuomalainen Nuoriso vaatii kovia toimia Suomeen pesiytyneiden etnisten katujengien hajottamiseksi ja kaupunkien turvallisuuden palauttamiseksi. Vastikään helsinkiläisen katujengin johtaja tuomittiin 10 vuodeksi vankeuteen vakavista väkivalta- ja huumausainerikoksista, jotka liittyivät yhteenottoihin kilpailevan jengin kanssa.

”Vaikka viranomaistahoilta vakuutellaan, ettei Suomessa ole katujengejä emmekä ole Ruotsin tiellä, oikeussaleissamme jaetaan jo tuomioita järjestäytyneille katujengeille. Jos Suomessa tahdotaan välttyä Ruotsin levottomuuksilta ja aseväkivallan yleistymiseltä, on meidän myös lopetettava naapurimaan virheiden toisintaminen”, toteaa PS-Nuorison 1. varapuheenjohtaja Joakim Vigelius.

Perussuomalainen Nuoriso esittää tilanteeseen vastatakseen tuntuvia kiristyksiä ulkomaalais- ja kriminaalipolitiikkaan. Erityisesti henkeen ja terveyteen kohdistuvien rikosten tuomioita tulisi korottaa sekä tuomioiden pituuksia alentavista ’’paljousalennuksista’’ ja ’’moninkertaisista ensikertalaisuuksista’’ luopua.

Ulkomaalaisten syyllistyminen vakaviin ja toistuviin rikoksiin tulisi aina johtaa karkotukseen ilman viranomaisten harkintavaltaa. Karkotuspäätöksen myötä ulkomaalaisten vankeusrangaistukset tulisi siirtää Suomesta heidän lähtömaissaan sellaisenaan kärsittäviksi, jottei karkotettavasta koituisi tarpeetonta lisärasitetta suomalaiselle järjestelmälle.

Myös kansalaisuuden saamisen ehtoja tulisi tiukentaa sekä kansalaisuuden menettämistä helpottaa. Koska Suomen kansalaista ei voida karkottaa, tekee se kevein ehdoin tarjotusta ja vaikeasti menetettävästä kansalaisuudesta ulkomaalaisten rikollisten tehokkaimman suojan karkottamista vastaan.

”Suomen ei tule löysällä kansalaisuuspolitiikalla kerryttää maahan ulkomaalaista rikollisuutta. Kansalaisuuden on oltava merkki onnistuneesta kotoutumisesta suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin eikä toimia kilpenä tänne pyrkiville elämäntaparikollisille”, toteaa PS-Nuorison 3. varapuheenjohtaja Lauri Laitinen.