HEIKKO, HEIKOIN EU

Perussuomalainen Nuoriso: Heikoin lenkki: Euroopan unioni

Perussuomalainen Nuoriso on pettynyt siihen, ettei EU löytänyt yhteistä tahtoa toteuttaa voimakkaita pakotteita koko Eurooppaa epävakauttavaa Venäjää vastaan.

Julkisuudessa esitettyjen tietojen mukaan osa EU-maista, mukaan lukien Saksa ja Italia, ovat torjuneet aikeet sulkea Venäjä ulos SWIFT-rahansiirtojärjestelmästä.

“Liittokanslerin mukaan “kovia pakotteita tulee säästää myöhemmäksi”. Me katsomme, että mahdolliset pakotteet tulisi aktivoida juuri nyt. Emme voi odottaa siihen saakka, että Ukraina on rauniona”, toteaa järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

Perussuomalainen Nuoriso toivoo, että länsi löytäisi selkärankansa ja palaisi neuvottelupöytiin. Euroopan omavaraisuus ja energiansaanti on turvattava. Riippuvuus arvaamattomasta Venäjästä tulee katkaista lopullisesti.

PS-Nuoriso esittää tilanteeseen seuraavia keinoja:
– Venäjä ja Valko-Venäjä on suljettava ulos SWIFT-rahansiirtojärjestelmästä
– Nord Stream 2 -kaasuputkihanke on keskeytettävä
– venäläisten oligarkkien varat on takavarikoitava ja lahjoitettava Ukrainalle
– Fennovoiman ydinvoimalahanke on keskeytettävä ja ydinvoiman rakentamista jatkettava ilman riippuvuutta Venäjästä.

”Riippuvuutemme Venäjästä sitoo kätemme vastata yhdessä yhteiseen uhkaan. Suomen ja koko Euroopan on nyt toimittava ja katkaistava epäterve riippuvuussuhde Venäjään sekä panostettava omaan huoltovarmuuteensa”, vaatii 1. varapuheenjohtaja Joakim Vigelius.