Elo­ka­pi­na lak­kau­tet­ta­va!

Perus­suo­ma­lai­nen Nuo­ri­so vaa­tii Elo­ka­pi­nan lak­kaut­ta­mis­ta lait­to­ma­na jär­jes­tö­nä.

Vii­mei­sim­pä­nä Elo­ka­pi­na van­da­li­soi edus­kun­ta­ta­lon pyl­väät punai­sel­la maa­lil­la ruot­sa­lai­sen akti­vis­ti­ryh­män kans­sa. Aiem­min ilmas­toak­ti­vis­tit ovat jär­jes­tä­neet hai­tal­li­sia tie­sul­ku­ja ja sen sisar­jär­jes­töt ulko­mail­la ovat teh­neet ilki­val­taa muun muas­sa tai­de­teok­sia koh­taan Elo­ka­pi­na-liik­keen nimis­sä.

“Rikol­li­suut­ta ei pidä nor­ma­li­soi­da”, jyräh­tää PS-Nuo­ri­son puheen­joh­ta­ja Lau­ri Lai­ti­nen.

“Kan­san­val­lan kul­ma­ki­ven jul­ki­nen häpäi­se­mi­nen on osoi­tus sii­tä, että Elo­ka­pi­naa ei kiin­nos­ta vai­kut­ta­mi­nen vaan mak­si­maa­li­nen vahin­gon­te­ko pääs­täk­seen lööp­pei­hin. Jat­ku­va häi­ri­köin­ti ja ilki­val­ta suo­ma­lais­ten veron­mak­sa­jien piik­kiin ei herä­tä sym­pa­tioi­ta ääri­vih­reäl­le agen­dal­le”, Lai­ti­nen jat­kaa.

Elo­ka­pi­na yllyt­tää aktii­ve­jaan “kan­sa­lais­tot­te­le­mat­to­muu­teen” eli toi­mi­maan lain­vas­tai­ses­ti. Tämä kon­kre­ti­soi­tuu kan­sa­lais­ten häi­rin­näl­lä, ilki­val­lal­la ja vahin­gon­teol­la sekä viran­omai­sil­le nis­koit­te­lu­na.

Ääri­jär­jes­tön lak­kaut­ta­mi­sel­la estet­täi­siin jär­jes­täy­ty­neen, rikol­li­sen toi­min­nan rahoit­ta­mi­nen. Esi­mer­kik­si vuon­na 2020 uus­nat­sis­ti­nen Poh­jois­mai­nen Vas­ta­rin­ta­lii­ke kiel­let­tiin lopul­li­ses­ti, sil­lä oikeus näki lain­vas­tais­ten toi­min­ta­ta­po­jen ole­van mer­kit­tä­vä osa yhdis­tyk­sen toi­min­taa.

“Suo­ma­lai­ses­sa demo­kra­tias­sa voi edis­tää omaa asi­aan­sa esi­mer­kik­si äänes­tä­mäl­lä tai aset­tu­mal­la itse ehdol­le vaa­leis­sa. Elo­ka­pi­nan toi­min­ta ei ole hyväk­syt­tä­vää mie­le­no­soit­ta­mis­ta, vaan anar­ki­aa ja van­da­lis­mia. Sen on loput­ta­va”, vaa­tii 1. vara­pu­heen­joh­ta­ja Marcus Top­pa­ri.