EI TAAS LISÄÄ VEROJA

Ei veroja verojen päälle — loppu autoilijoiden kuritukselle!

Perussuomalainen Nuoriso vastustaa keskustan toistuvasti esittämää kilometriveroa. Kyseinen vero tekisi Suomen tieverkosta käytännössä maksullisen, sillä ajetusta matkasta maksettaisiin tiettyä kilometrihintaa riippuen siitä, missä päin Suomea ajaa. Tämä lisäisi autoilun kustannuksia entisestään, sillä polttoaineen kulutuksen ja auton huollon lisäksi joutuisi maksamaan ajetusta matkasta.

“Keskusta ajaa uutta autoiluveroa sillä, ettei tarvitsisi nostaa olemassa olevia veroja. Ymmärtäisin vastaavan argumentaation keskustan hallituskumppaneilta, mutta itse keskustalta? Kuitenkin tosiasia on se, että jos ihmiset haluavat kohtuullisuutta autoilun kustannuksiin niin ei heitä helpota se, että he maksavat vähemmän kuin joku muu, jos kokonaisveroaste kasvaa,” pohtii järjestön 3. varapuheenjohtaja Lauri Laitinen.

Perussuomalainen Nuoriso katsoo, että kilometrivero osuisi pahimmiten pienituloisiin ja syrjäseuduilla asuviin vaikka keskusta lupailee muuta. Vaikka kilometrivero olisi halvempaa maakunnissa kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, pitkät välimatkat tasaavat näennäisen edun. PS-Nuoriso arvioi, että autoilijoilla ei ole varaa vaihtaa sähköautoon tai ylipäätään uudempaan autoon, jos autoilusta tehdään entistä kalliimpaa.

”Ihmiset ajavat pitkiäkin työmatkoja autolla, koska julkinen liikenne on olematonta tai omien työvuorojen kannalta toimimatonta. Moni tarvitsee autoa arjen sujuvoittamiseen ja autoilun kalleus näkyy jo nyt tuntuvasti kukkarossa. Kuinka paljon autoilijoita oikein halutaan vielä lisäkuluilla kurittaa?” kysyy hallituksen jäsen Noora Korpela.