Bensaa vai ruokaa?

PJ:n kynästä

Polttoaineen hinta on taas noussut uusiin lähes ennätyslukemiin tänä kesänä. Moni suomalainen työssäkäyvä joutuu nyt pohtimaan, tankkaako autonsa vai ostaako ruokaa kotiin. Kumpikaan vaihtoehto ei tunnu järin herkulliselta, sillä kummatkin ovat välttämättömiä, jotta voi elää ansaitakseen tuloja. Tai voisi sanoa, että ei välttämättömiä, sillä ainahan voi kotiin jäädä ja käyttää yhteiskunnan taloudellisia tukiverkkoja. En kuitenkaan usko, että tämä on tavoiteltava tila, johon tulisi pyrkiä.

On käsittämätöntä, miten leväperäisesti hallitus (ja sitä aikaisemmat) suhtautuvat autoilevaan kansanosaan. Kuvitellaan, että muutaman tuhannen euron autolla (keskihinta) ajaminen olisi jotenkin luksusta ja sellaista, josta on edelleen varaa kiristää. Se, mitä hallituksessa ja virkakoneistossa ei ymmärretä, on se, että moni ihminen käyttää tällä hetkellä merkittävän osan tuloistaan asumiseen, liikkumiseen ja syömiseen, joista ei käytännössä voi tinkiä. Tämä tietenkin aiheuttaa sen, että entistä harvemmalla on varaa käyttää rahaa erilaisiin palveluihin, joita kotimaiset yrityksemme tarjoavat. Tämä tarkoittaa entistä vähemmän käyntejä ravintoloissa, kampaamoissa, kylpylöissä ja muissa palveluissa.

Perussuomalainen Nuoriso on lanseerannut kansalaisaloitteen bensakapinan toteuttamiseksi. Sen tavoitteena on lähettää Marinin hallitukselle vahva viesti siitä, että autoilijoiden mitta on täysi eikä nykyinen vauhti voi jatkua.

Mitä enemmän allekirjoittajia, sitä painavampi viesti on: Tästä linkistä allekirjoitus


– Miko Bergbom