Autoilijoiden kukkaro on tyhjä

Autoilijoiden kukkaro on tyhjä — otetaan mallia Euroopasta!

PS-Nuoriso vaatii hallitusta alentamaan polttoaineiden verotusta inflaation torjumiseksi ja ostovoiman turvaamiseksi. Venäjän laiton hyökkäys Ukrainaan on kiihdyttänyt polttoaineiden hinnan nousua entisestään, mikä alkaa näkymään hyödykkeiden hinnassa. Useassa EU-maassa on tehty toimia yleisen hinnan nousun hillitsemiseksi: Puolassa laskettiin polttoaineiden verotusta joulukuussa ja nyt viime päivinä Ruotsissa laskettiin polttoaineiden verotusta ja tuettiin autoilijoita. Saksassa hallituspuolueet harkitsevat polttoaineiden hinnan laskemista alle kahteen euroon.

“Polttoaineveron laskeminen on välttämätön toimi. Ympäri Eurooppaa on jo lähdetty turvaamaan kansalaisten ostovoimaa ja yritysten toimintakykyä. Toivon todella, että valtiovarainministeri Annika Saarikko saa ymmärryksensä ajan tasalle, jotta myös Suomessa voidaan turvata sisämarkkinoiden toiminta. Tässä tilanteessa emme kaipaa uutta taantumaa ja massatyöttömyyttä”, toteaa järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

Perussuomalainen Nuoriso muistuttaa, että järjestön alullepanemat aloitteet polttoaineverojen laskusta ja väliaikaisesta poistamisesta ovat keränneet yhteensä jo yli 180 000 allekirjoitusta kansalaisaloitepalvelussa. Vastaavia aloitteita on aloitepalvelussa useita. Suomalaisilta on toimille olemassa vahva tuki.

“Kansan tahto polttoaineverojen laskemisen suhteen on selvä — suomalaiset haluavat tolkkua nykytasoon. Tilapäinenkin veronalennus on puhtaasti poliittinen kysymys. Kyse ei ole siitä, että Suomi olisi jotenkin ainutlaatuisessa asemassa Puolaan, Ruotsiin tai Saksaan nähden vaan kyse on siitä, halutaanko suomalaisten kärsivän lisää liiankin kunnianhimoisesta ilmastopolitiikasta vai halutaanko vihdoinkin puolustaa suomalaista veronmaksajaa hintojen karatessa käsistä”, pohtii 3. varapuheenjohtaja Lauri Laitinen.