Miksi suden henki asetetaan koiran hengen edelle suomalaisessa susipolitiikassa?


Nykyisen petoeläinpolitiikan puutteiden seurauksena Suomessa tapahtuvien susivahinkojen määrä on noussut sietämättömälle tasolle. Pelkästään tämän syksyn aikana on varma tieto ainakin kahdestakymmenestäneljästä suden tappamasta koirasta.Sen lisäksi sudet ovat tappaneet muita kotieläimiä, kuten kanoja, kissoja, lampaita sekä nautoja.

Tällaisen tilanteen jatkuminen on osoitus siitä, että niin petoeläinlainsäädäntö kuin sudenkaatolupia myöntävät tahot eivät ole tilanteen ja tehtäviensä tasalla. Perussuomalainen Nuoriso kantaa asiasta huolta ja haluaa herättää asiasta laajempaa ihmisten välistä keskustelua.

Aina susipolitiikasta keskustellessa tuodaan pöytiin luonnonsuojelujärjestöjen edustajat kertomaan, kuinka uhanalainen laji suomalainen susi on. Tämä on valitettavan epätosi väittämä, sillä Suomessa ja Venäjän rajan takana elävät sudet ovat geneettisesti hyvin lähellä toisiaan, mikä tekee niistä käytännössä samaa populaatiota. Sen vuoksi on aivan turhaa tehdä ihmisen elämää täällä Suomessa sietämättömäksi yrittämällä suojella eläinlajia, joka on erittäin elinvoimainen. Itse asiassa se on turhan lisäksi äärimmäisen typerää, taloudellisesti vahingollista ja äärimmäisen vaarallista.

Kun puhutaan näistä ”luonnonsuojelijoista”, on tosiasiassa heidän mielipiteidensä takana naiivi ajatus ”ihanien pörröisten metsän eläinten” puolella olemisesta, tosiasioiden kamaluudesta välittämättä. Nämä samat järjestöt ovat olleet täysin hiljaa tästä nykytahtisesta koirien teurastuksestakin. On suorastaan surkuhupaisaa katseltavaa, kuinka sinisilmäisen pihalla nämä tahot ovatkaan todellisuudesta. Ilmeisesti sudella on suurempi oikeus elämään kuin lemmikkikoiralla.

Ilmeinen ratkaisu tilanteen saamiseksi kuriin onkin, että susi pitää opettaa taas pelkäämään ihmistä. Se tapahtuu susikantaa tiukemmin kontrolloimalla ja häirikkösudet ampumalla. Ongelma onkin, kuinka näitä sudenkaatolupia saataisiin riittävä määrä, kun nykyään olemme sidoksissa niin voimakkaasti kansainvälisiin sopimuksiin. Ensisijaisesti kuitenkin kaatoluvat ovat Suomen riistakeskuksen takana ja heidän tulisikin viimeistään nyt katsoa totuutta silmiin ja myöntää niitä lisää, jotta susitilanne ja susien häiriökäyttäytyminen saataisiin akuuttivaiheessa kestävälle tasolle. 

Pitkässä juoksussa meidän on todella pohdittava, millaisiin kansainvälisiin sopimuksiin meidän kannattaa sitoutua, koska ei voi pysyvästi olla niin, että meillä ei kansakuntana ole oikeutta päättää omasta petopolitiikastamme.

Perussuomalainen Nuoriso tukee asian korjaamiseksi tehtyä kansalaisaloitetta täysin voimin.