Yhteis­kan­nan­ot­to: Raja­la­ki on Suo­men etu!

Kokoo­mus­nuo­ret, PS-Nuo­ri­so ja KD Nuo­ret vetoa­vat vasem­mis­to-oppo­si­tioon raja­lain läpi saa­mi­sek­si, mikä vaa­tii taak­seen 5/6 mää­räe­nem­mis­tön edus­kun­nas­sa. Raja­lail­la vah­vis­tet­tai­siin kan­sal­lis­ta tur­val­li­suut­ta ja annet­tai­siin raja­var­ti­joil­le työ­ka­lut puut­tua Venä­jän väli­neel­lis­tet­tyyn maa­han­tu­loon itä­ra­jal­la.

”Raja­lain tar­koi­tus on suo­jel­la Suo­mea. Suo­mi on his­to­rial­li­ses­ti­kin jou­tu­nut puo­lus­ta­maan itse­näi­syyt­tään itäi­sel­tä naa­pu­ril­taan, ja nyt kysees­sä on saman­kal­tai­nen tilan­ne nyky­ajan sota­stra­te­gioil­la. Kan­san­edus­ta­jien vel­vol­li­suus on antaa raja­var­ti­joil­le työ­ka­lut maam­me suo­je­le­mi­sek­si. Kan­sain­vä­li­siin sopi­muk­siin viit­taa­mi­nen on sini­sil­mäis­tä, jos vain toi­nen osa­puo­li nou­dat­taa nii­tä. Toi­sin kuin tie­tyt tahot koit­ta­vat pelo­tel­la, oikeus­val­tiom­me ei täs­tä mure­ne”, tote­aa Kokoo­mus­nuor­ten puheen­joh­ta­ja Bin­ga Tupa­mä­ki.

“Kyse on suo­ma­lais­ten ihmi­soi­keuk­sis­ta ja sii­tä, että suo­ma­lai­set voi­vat elää tur­vas­sa omas­sa koti­maas­saan. Suo­ma­lais­ten var­je­le­mi­nen ei ole ter­ro­ris­ti­val­tiol­le kumar­te­lua vaan suo­ra­sel­käis­tä toi­min­taa. Krem­lis­sä sen sijaan var­mas­ti pidet­täi­siin sii­tä, jos Suo­men oli­si pak­ko ottaa vas­taan kaik­ki Venä­jäl­lä lait­to­mas­ti maas­sa ole­vat, joi­den jou­kos­sa mitä toden­nä­köi­sim­min oli­si solut­tau­tu­jia”, perään­kuu­lut­taa Perus­suo­ma­lai­sen Nuo­ri­son puheen­joh­ta­ja Lau­ri Lai­ti­nen.

”Venä­jän hybri­di­vai­kut­ta­mi­sen uhan tor­ju­mi­nen on tär­ke­ää koko Euroo­pan tur­val­li­suu­den kan­nal­ta. Suo­mi on EU:ssa mer­kit­tä­vä raja­val­tio, min­kä vuok­si sen tuli­si seu­ra­ta mui­den Nato-mai­den, kuten Liet­tuan esi­merk­kiä rajo­jen­sa vah­vis­ta­mi­ses­sa. Kan­sal­li­ses­ta tur­val­li­suu­des­ta ei tule teh­dä poliit­tis­ta rii­da­nai­het­ta”, KD Nuor­ten puheen­joh­ta­ja Jere Tuo­no­nen koros­taa.

 

Lisä­tie­to­ja:

Bin­ga Tupa­mä­ki
Puheen­joh­ta­ja, Kokoo­mus­nuo­ret
binga.tupamaki@kokoomusnuoret.fi
050 539 4440

Lau­ri Lai­ti­nen
Puheen­joh­ta­ja, Perus­suo­ma­lai­nen Nuo­ri­so
[email protected]
040 049 0200

Jere Tuo­no­nen
Puheen­joh­ta­ja, KD Nuo­ret
[email protected]